Over mij

Als je je hart gaat openstellen bij een coach; je diepste verlangens, wensen en dromen wellicht gaat bloot leggen; je angsten gaat delen, dan is het fijn als je een klein beetje de ‘mens’ achter de coach kent. Vandaar dit stukje over mij.

Ik zou mijn karakter omschrijven als een open boek, nieuwsgierig, eerlijk, loyaal, zeer energiek, redelijk creatief, dierenvriend, snel verveeld, sociaal (meestal), sportief (nu wel), niet heel erg attent (ik vergeet bijvoorbeeld verjaardagen), gestructureerd (als vereiste voor en verbloemen van mijn warrigheid), snelle denker, stoer maar ook een zacht ei, absolute doener, optimistisch, direct (hart op de tong), doorzetter en tevreden. Nu vergeet ik vast nog een heleboel andere dingen.

Iedereen maakt dingen mee in het leven die je vormen tot wie je bent. Positieve en negatieve ervaringen. Positief en negatief is slechts een label. Ook ik heb mijn aandeel in het leven al gehad. Verlies, verdriet, vreugde, angst, boosheid, acceptatie en verwondering.

Scheiding, breuk en langdurige onzekerheid hebben enorm veel met mij gedaan. In eerste instantie als negatieve ervaringen. Zou ik zijn wie ik nu ben als ik deze ervaringen niet had gehad of wanneer ik deze niet als negatief had gelabeld? Inmiddels weet ik dat ik daar een keuze in heb. Je hebt namelijk altijd een keuze, zelfs als het lijkt alsof dat niet zo is.

Na mij een groot deel van mijn leven onzeker te hebben gevoeld over van alles en nog wat, kwamen er omstandigheden en mensen in mijn leven die op enige manier hebben bijgedragen aan het feit dat ik het heft in eigen hand heb genomen en mijn ‘zijnswijze’ drastisch heb omgegooid. Dat was niet gemakkelijk. Ik heb voldoende strijd moeten leveren met zowel mezelf en mijn eigen ‘spoken’ als ook met mensen in mijn omgeving die mij mijn verandering niet gunden of het niet begrepen of er niet mee om konden gaan. Maar ik heb mij een weg gebaand uit de onzekerheid en kan nu volmondig zeggen dat ik trots ben op wie ik ben als mens. Mijn beste zelf. Met al mijn mooie en lelijke eigenschappen. Mijn verleden (hoe moeilijk ik die ook heb ervaren) heeft mij gevormd tot wie ik (nu) ben.

Voor mij is het fantastisch geweest dat ik ontdekte dat ik boksen geweldig vind en mijn bokstrainer heeft mij ontzettend veel geleerd. En dan bedoel ik niet alleen de bokstechnieken, maar juist ook de verbinding tussen het boksen en het leven in het geheel. Ik heb mezelf echt gevonden en daar zal ik hem en mezelf altijd dankbaar voor zijn. Want op deze manier is het leven zoveel fijner en dat gun ik iedereen!