“Als je mijn zachte kant wilt zien, zul je je ogen moeten sluiten”

“Als je mijn zachte kant wilt zien, zul je je ogen moeten sluiten”

Wellicht ken je dat wel dat je langs iemand bent gelopen zonder te groeten, misschien wel zonder diegene zelfs gezien te hebben en dat die persoon de volgende dag vraagt waarom je niets zei. Ben je misschien boos op hem/ haar?

Of dat mensen opmerkingen maken over je gezichtsuitdrukking. Je kijkt ‘nors’ of ‘verdrietig’.

Het gaat nog een stapje verder als mensen je arrogant vinden vanwege bijvoorbeeld hoe je staat of hoe je loopt.

Zelf ken ik zoiets maar al te goed. Ik krijg regelmatig te horen dat ik heel zelfverzekerd en krachtig over kom. Mooi toch? Zou je zeggen. Goed compliment. En dat zou het inderdaad kunnen zijn. Ik krijg ongeveer net zo vaak en veelal ook van dezelfde mensen te horen dat zij zo graag wat vaker mijn ‘zachte kant’ zouden willen zien.

Hierover zal ik nu wat verschillende invalshoeken en overdenkingen belichten.

“Mensen” vinden dat ik zelfverzekerd en krachtig ‘over kom’.  Sommigen geven later (als we erover in gesprek gaan) aan dat zij daarbij ook denken dat ik daadwerkelijk zelfverzekerd ben.

Anderen geven aan dat zij denken dat mijn stoere uiterlijk en gedrag een masker is, een façade en dat ik daarmee onzekerheden verberg.

Dan zijn er ook nog een aantal mensen die denken, nee vinden, dat iemand nooit zo zelfverzekerd kan zijn als ik me voordoe.

(wil je het hele verhaal lezen? Check https://www.facebook.com/Combat-Coaching-112350873776625)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *